Cum se desfunda gura de scurgere la cada de baie

Canalul de scurgere al cazii de baie este infundat? Nu cheltuiti bani pe un instalator daca puteti sa o faceti chiar voi! In cazul in care scurgerea apei de la cada de baie nu s-a oprit complet, nu este nevoie de utilizarea unor masuri drastice. Urmati fiecare pas secvential, in cazul in care pasul precedent nu functioneaza.

Cum se desfunda gura de scurgere la cada de baie
Cum se desfunda gura de scurgere la cada de baie

Pasi de urmat:

1. Indepartati capacul scurgerii si curatati dedesubtul scurgerii. Veti vedea ca s-a acumulat par sub scurgere, mai ales daca aceasta utilizeaza un surub pentru a se fixa.
* Unele canalizari au dopuri pentru cada de baie, pre-instalate. Pe acestea, indepartati dopul si invartiti pentru a desuruba, apoi scoateti doar placa pentru dop si scoateti cu grija dopul de asamblare. Curatati si remontati dopul in acelasi mod.
2. Folositi un umeras de sarma indoit pentru a indeparta murdaria in profunzime. In primul rand, indreptati umerasul, apoi faceti un carlig la capat. Folositi-l pentru a scoate orice fir de par si alte particule, care se afla in canalizare. Nu impingeti murdaria in interiorul canalizarii, deoarece poate bloca canalizarea mai mult decat este deja.
3. Folositi apa calda. Aceasta modalitate functioneaza cel mai bine daca scurgerea nu este complet infundata. Luati o oala cu cateva pahare de apa fierbinte, dar nu fiarta. Se toarna cu atentie apa direct in scurgere. Evitati stropirea cu apa fierbinte. Ibricele sunt utile pentru o turnare mai usoara. Lasati sa stea asa timp de 10 pana la 15 minute inainte de a utiliza pistonul. Multi instalatori nu recomanda utilizarea apei fierbinti, deoarece ar putea topi sau lichefia orice sigilanti, ceara sau garnituri de cauciuc utilizate ca accesorii sanitare sau pentru legaturi.
4. Combina o cana de bicarbonat de sodiu de 1/3 cu o cana de otet de 1/3 intr-o oala mare sau intr-un castron. Se toarna repede intregul continut al recipientului in scurgere. Cu cat este mai rapid acest procedeu, cu atat mai bine, deoarece actiunea va fi estompata progresiv.
5. Utilizati un piston. Porniti apa calda si umpleti cada de baie cu apa suficienta pentru a acoperi scurgerea. Trageti cu pistonul de aproximativ 10 ori pentru a va asigura ca scurgerea este pe deplin deblocata. Apa care se deplaseaza sub scurgere va ajuta la desfundarea scurgerii mult mai repede.
* Indesati o carpa umeda in orice gauri folosite pentru a drena revarsarea apei (similar cu gaurile intalnite la chiuvete pentru a preveni scurgerea apei in exces in camera de baie). Acest lucru va ajuta la crearea unui vid si face ca pistonul sa fie mai eficient.
6. Incercati desfundarea canalizarii cu un „sarpe”, pe care il puteti achizitiona de la orice magazin de domeniu. „Sarpele” este un cablu de otel, prevazut cu un arc la capatul instalatiei sanitare si o manivela la capatul final. Acesta poate merge pana la 15 – 25 de metri in jos, in conducte, colectand resturile. Acest dispozitiv este ceea ce majoritatea instalatorilor folosesc si cu care se obtin cele mai bune rezultate.
7. Utilizati un aspirator. Scoateti sacul interior si filtrele. Setati-l pentru aspirarea lichidelor. Asigurati-va ca aerisirea este acoperita pentru a preveni un dezastru. Puneti furtunul pe scurgere inainte de a porni aspiratorul. Atunci cand este strans bine, iar ventilatia este acoperita, rugati o a doua persoana sa dea drumul la aspirator. Acesta va extrage toate resturile pana la gura de scurgere si apoi in aspirator.
8. Luati in considerare angajarea unui instalator, inainte de a folosi produse chimice. Produsele de curatare a scurgerii contin substante chimice caustice, care vor dizolva orice particule ce infunda gura de scurgere, dar dupa un timp acestea vor coroda tevile metalice. Daca alegeti sa utilizati un astfel de produs, asigurati-va ca urmati instructiunile cu atentie.