Cum sa sigilezi o cadita de dus

Anumite dusuri se blocheaza, iar cadite de dus ajuta la prevenirea apei sa se scurga pe podeaua baii. Ele sunt cel mai frecvent construite din fibra de sticla si acril, si servesc ca fundatie usor concava pentru unitatea de dus. Sigilarea unei cadite de baie este esentiala pentru completarea golurilor expuse si pentru imbinarile din care apa poate iesi. Sigilarea cu silicon este cel mai eficient proces de etansare, siliconul fiind rezistent la apa si se foloseste in special pentru cadita de dus, la inchiderea ermetica a acesteia.
Cadita de dus Rosa de la Fibrex este confectionata din acril sanitar, fiind rezistenta si durabila. De asemenea, datorita acrilului antibacterian cadita de baie este prevazuta cu un sistem anti-alunecare. Mai mult decat atat, cadita de dus Rosa, ca toate caditele oferite de Fibrex, nu are nevoie de tehnici speciale de instalare, deoarece se potriveste perfect cu toate tipurile de cabine de dus.

Dificultate: Moderat

Instructiuni:

Materiale necesare:

  • manusi din latex
  • produs de curatare pentru baie
  • carpe
  • foarfece
  • silicon
  • sarma rigida
  • pistol de sigilare
  • panza
Cadita de dus Rosa
Cadita de dus Rosa

1. Deschide usile si ferestrele din apropiere pentru a ventila baia, apoi pune-ti o pereche de manusi din latex. Spatiul de lucru limitat solicita o circulatie optima atunci cand se utilizeaza produse chimice.

2. Curata golurile expuse in cadita de dus, folosind un aspirator de baie, pentru uz casnic, ce nu contine amoniac. Spreiaza sau toarna solutia pe aceste zone pentru a elimina orice acumulare vizibila, apoi sterge solutia in exces cu o carpa uscata.

3. Taie varful unui cartus de silicon, folosind foarfecele. Creaza o deschizatura care va distribui cate o margica de silicon de 0,6 cm latime sau mai putin, apoi puncteaza folia de sigiliu in varf, cu o sarma rigida.

4. Introdu tubul intr-un pistol de sigilare. Aliniaza varful cu o imbinare intre cadita de dus si peretele dusului. Strange tubul si aplica o margica de silicon, trasand varful pistolului de sigilare de-a lungul cusaturii.

5. Umezeste-ti degetul mare cu o carpa umeda si trece-l peste sigiliupentru a-l uniformiza. Poti utiliza, de asemenea, un bat sau partea din spate a unei linguri de plastic. Se lasa la uscat timp de 24 de ore inainte de a pune in functiune apa curenta.